Setmanari d'informació local - 138 anys

La Festa de l'Estendard 2019 advoca pel diàleg i la cohesió social

35729

El batle de Palma, José Hila, ha advocat aquest dimarts en el seu discurs de la 'Festa del Estendard' per una ciutat «tolerant i sostenible» que rebutgi els «missatges d'odi i xenofòbia» i que desenvolupi la seva acció sobre la base dels objectius de desenvolupament sostenible.

Així s'ha expressat aquest dimarts l'alcalde Palma durant els actes de celebració de la 'Festa del Estendard' en la plaça de Cort, on també ha assenyalat la necessitat de defensar, des del Consistori, «la tolerància i la igualtat entre homes i dones», a més de la lluita contra la violència masclista a la ciutat.

De la mateixa manera, Hila ha assegurat que Palma, on «hi conviuen persones de més de 170 països», és la ciutat «de tots», la qual cosa suposa, a més, «una font de riquesa i d'integració de cultures».

Així,el batle ha indicat que la capital mallorquina ha de ser una ciutat on «tots tenguin accés a l'habitatge i on tots puguin estimar a qui estimen».

Palma sostenible

Quant a l'àmbit de la sostenibilitat, Hila ha argumentat que l'acció de l'Ajuntament es basarà en els objectius de desenvolupament sostenible, que tenen la intenció d'aconseguir «la fi de la pobresa, el treball decent, el creixement econòmic just, la pau, la justícia, les institucions sòlides i la reducció de les desigualtats».

A més, Hila ha fet balanç de l'any i ha recordat que des de l'equip de govern aposten per «una ciutat més verda, amb menys cotxes i amb més espai per als vianants».

Així, Palma ha acollit aquest dimarts la celebració de la 'Festa de l'Estendard', que es duu a terme cada 31 de desembre en la capital mallorquina, per a commemorar l'entrada de les tropes del Rei Jaume I.

La festa s'ha iniciat a les 10.00 hores en la plaça de Cort i a les 10.15 hores s'ha col·locat el 'Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca' i de la Cimera del Rei Martí.

Posteriorment, a les 10.30 hores, el batle de Palma i altres membres de la corporació municipal, a més del president del Parlament, Vicenç Thomás, entre altres autoritats, s'ha traslladat a la Seu on s'ha celebrat una missa commemorativa presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Durant l'homilia, el bisbe de Mallorca ha assenyalat la necessitat de «diàleg com a forma de cohesió social a l'illa de Mallorca».

A més, ha apuntat la importància de comprometre's amb «l'acolliment, la protecció i la integració de les persones vulnerables», així com l'acolliment de «tants germans d'altres llocs i cultures» que anomenen, «tant en les costes de les nostres cales i ports cercant refugi, com a les portes de les nostres cases».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.