Setmanari d'informació local - 138 anys

Els pares dels nadons nascuts a partir del primer de gener de 2020 tendran 12 setmanes de permís de paternitat

35675

A partir del primer de gener de 2020, l'altre progenitor diferent a la mare biològica comptarà amb 12 setmanes de permís per naixement del nadó. Així, l'any que ve el permís de paternitat durarà quatre setmanes més que el 2019, quan són vuit.

Aquesta ampliació del permís de paternitat va entrar en vigor el passat mes d'abril a través de Reial decret llei 6/2019 de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en l'ocupació i l'ocupació aprovat pel govern de Pedro Sánchez.

Aquest permís, retribuït a el 100%, serà intransferible, de manera que si el pare no ho gaudeix, no ho podrà cedir a la mare. De les 12 setmanes de permís el 2020, les quatre primeres les haurà de fer de forma ininterrompuda immediatament després del part; i les vuit setmanes restants podran ser de gaudi interromput i exercitar-se des de la finalització del descans obligatori posterior al part fins que el nadó compleixi un any.

Tal com estableix la mesura aprovada, les primeres setmanes posteriors al part s'hauran de gaudir de forma ininterrompuda, de manera que els progenitors estan obligats a fer-ho de forma simultània. Aquesta impossibilitat que els progenitors puguin fer torns ha generat moltes crítiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.