Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra lamenta que el Consell «hagi perdut l'ocasió» de comprar Can Trujillo

35621

Amics de la Terra ha lamentat aquest dimarts «l'ocasió perduda» pel Consell de Mallorca de no exercir el dret de tanteig o retracte per a la finca de Can Trujillo a Calvià.

L'entitat ecologista considera que l'essència de l'impost de turisme sostenible (ITS) «seria escometre inversions» com aquesta, que redunden de manera immediata en el benefici de tota la ciutadania, enriqueixen el nostre patrimoni natural i el preserven de possibles operacions especulatives, com seria la seva compra per una societat mercantil.

Així, assenyalen que «caldria preguntar a la ciutadania quin projecte considera més d'acord amb l'esperit de l'ITS la incorporació al patrimoni comú d'una finca verge de valors ambientals inqüestionables» o l'ampliació del metro de Palma fins al Parc Bit, una actuació que consideren «qüestionable en termes de mobilitat sostenible».

D'altra banda, fins i tot malgrat les restriccions de caràcter ambiental i paisatgístic que pesen sobre la finca, Amics de la Terra també posa de manifest que «11 milions d'euros, la quantitat que estava en joc», suposa menys del 30 per cent del qual costa l'ampliació de la carretera entre Llucmajor i Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.