Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern impulsa la campanya 'Per Nadal, tria producte local' per a promocionar el consum de producte de Km 0

35547

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern, Mae de la Concha, ha presentat aquest divendres, en el mercat de Pere Garau de Palma, la campanya 'Per Nadal, tria producte local', per a promocionar el consum de productes de quilòmetre zero, durant les festes de Nadal.

Segons han detallat des de la Conselleria, la campanya se centra en sis productes, les ametlles, les clementines, la porcella, la gamba, el formatge i el vi. En aquest sentit, la Conselleria ha elaborat uns cartells on es detallen els beneficis de comprar productes locals i que assenyalen la petjada ecològica dels productes importats.

Per exemple, la campanya compara els quilòmetres i l'equivalència en emissions de CO2 d'unes ametlles que provenen de Califòrnia i que recorren 12.945 quilòmetres fins a arribar a les Balears, generant 65 tones de CO2 equivalent (CO2eq) per tona de producte i trajecte.

La campanya es difondrà durant les festes de Nadal en quatre mercats de Palma (Mercat de l'Olivar, Mercat de Llevant, Mercat de Santa Catalina i Mercat de Pere Garau), i en els d'Inca, Sóller, Felanitx, Manacor, en la resta de l'Illa.

Així mateix, la iniciativa estarà present en el Mercat del Peix de Ciutadella, el Mercat del Peix de Maó, el Mercat del Claustre de Maó, el Mercat Vell d'Eivissa, el Mercat Nou d'Eivissa, el Mercat de Sant Antoni de Portmany, el Mercat de Santa Santa Eulrària i el de Formentera. El suport al producte local és un dels objectius del Govern en el marc de l'Agenda Balear per al Desenvolupament Sostenible 2030 en l'àrea mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.