Setmanari d'informació local - 138 anys

Els artistes Pericàs, Waelder i Fluxà, seleccionats per a ARCOmadrid 2020

És la primera vegada que l'IEB té un estand propi a la fira d'art contemporani

35527

El projecte 'El instante antes de que algo suceda', dels artistes Gabriel Pericàs, Ian Waelder i Lara Fluxà ha estat seleccionat per a representar les Balears en la fira d'art contemporani ARCOmadrid 2020, que es durà a terme del 26 de febrer a l'1 de març.

Segons ha informat el Govern, és la primera vegada que l'Executiu, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), té un estand propi en la fira. En la convocatòria pública llançada per aquest organisme s'han presentat un total de 19 projectes. El comitè de selecció ha estat format pel comissari i escriptor Tiago d'Abreu Pinto; el director d'Indexo-Swedish Contemporary Art Foundation Martí Mandan, i la directora d'Es Baluard, Imma Prieto.

Aquest jurat ha decidit, per unanimitat, «donar suport al projecte curatorial perquè la proposta s'adequa als marcs establerts en les bases, i sobretot perquè permet abordar reflexions contemporànies que acullen la necessitat de pensar variants d'espais i temporalitats».

A més, les dues comissàries del col·lectiu Allelón, Adriana Leanza i Maria Llúcia Marcone, «creen un òptim equilibri entre les propostes artístiques, sense que es perdi la fragilitat i inestabilitat que les obres provoquen en l'espectador», ha recalcat el jurat. Durant els últims anys, ha participat també amb mostres d'artistes de les Balears a Artesantander, Drawing Room Madrid i Lisboa, i JustMAD i JustLX.

D'aquesta manera, l'IEB participa amb aquest estand institucional en la secció ARCO Espacios Culturales, en la qual es mostrarà el projecte expositiu seleccionat dels tres artistes de les Balears i compta amb un pressupost total de 25.000 euros. La fira ARCOMadrid 2020 és una de les principals fires d'art contemporani internacional i té com a objectiu difondre i consolidar el reconeixement de les últimes tendències artístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.