Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta el primer Pla de Coeducació basat en la igualtat d'oportunitats

35523

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquest dijous en el Consolat de Mar, el primer Pla de Coeducació de les Balears que neix amb l'objectiu de funcionar com a pla d'acció per als centres educatius de les Illes, sota els principis de coeducació i igualtat d'oportunitats. Armengol, que ha estat acompanyada pel Conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i la directora general de Primera Infància, Innovació, i Comunitat Educativa, Amanada Fernández, ha explicat aquest dijous que aquest Pla sorgeix després d'un procés «obert i participatiu».

En aquest sentit, aquest document ha estat elaborat per diferents agents de la comunitat educativa, i ha comptat, a més, amb el suport tècnic d'experts en coeducació i igualtat. Així, des del Govern han detallat que l'acció educativa requereix un «canvi de mirada» que permeti revisar l'enfocament dels continguts i els mètodes d'ensenyament, per a construir models d'identitat «no sexista». Des del Govern han assenyalat, també, la seva voluntat de visibilitzar la diversitat i «anar més enllà del sistema binari i heteronormatiu».

Per part seva, el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha explicat que el Pla s'estructura en cinc objectius, el primer dels quals se centra a sensibilitzar, formar i implicar la comunitat educativa en la igualtat de gènere i la coeducació. A més, el document pretén incorporar la perspectiva de gènere en l'educació, a més de l'aplicació de mesures que afavoreixin a la incorporació de models coeducadors.

Així mateix, el Pla també té l'objectiu d'oferir una educació «afectivosexual integral», amb una perspectiva de gènere que atengui la diversitat sexual, les diferents identitats de gènere i diversitat familiar, a més de promoure les «relacions positives». D'aquesta manera, el document també compta amb un protocol d'actuació per a «prevenir, detectar i actuar» davant les violències masclistes i en contra del col·lectiu Lgtbi.

Cal destacar que els centres de Balears podran adaptar aquest Pla a la seva pròpia «identitat» i no estaran obligats desenvolupar la totalitat de les 50 accions específiques detallades en el document. Actualment, 183 centres de les Illes ja compten amb un agent de coeducació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.