Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova els Pressuposts amb 168 esmenes incorporades

35511

El Parlament ha aprovat aquest dijous el Pressupost General de les Balears per a 2020, després d'incorporar 168 esmenes parcials, 16 d'elles durant les tres sessions de ple celebrades des del dimarts.

Els pressupostos sumen un total de 5.893,1 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 8 per cent en comparació amb l'any anterior, 435,4 milions d'euros més que en 2019. Amb tot, la despesa no financera (4.383,8 milions d'euros) s'ha reduït en 50 milions. Enguany, en votar el projecte de llei, s'han unificat les seccions en blocs per a votar-les conjuntament, si cap grup demanava votació separada, la qual cosa ha agilitat notablement el tràmit. MÉS per Menorca ha demanat votar per separat la secció del fons d'impuls de turisme sostenible per a abstenir-se en aquest apartat.

Quant a les esmenes, en l'última sessió s'ha acceptat una esmena parcial de El PI a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, per a destinar 200.000 euros més a la redacció del projecte per a portar el tren fins a Alcúdia. S'ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstengut. En total, els grups parlamentaris varen presentar 864 esmenes parcials als pressupostos, de les quals s'han acceptat una cinquena part. Amb tot, la majoria de les esmenes acceptades són dels grups del Govern (PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem), de manera individual o conjunta, i 54 són de l'oposició: 22 del PI; 18 de Cs i 14 del PP. Ni en el ple ni en Comissió es va acceptar cap esmena de Vox.

Els grups de l'oposició han criticat al llarg d'aquests tres dies la baixa xifra d'esmenes acceptades, assegurant que les seves propostes no s'han tingut en compte.

Complement de residència de 22.000 euros per a alts càrrecs

Una de les esmenes que ha marcat el debat dels Pressupostos d'aquest any ha estat la presentada per MÉS per Menorca que demanava eliminar el complement de residència de 22.000 euros als alts càrrecs que procedeixen de fora de les Balears.

Podemos va proposar una redacció alternativa amb la qual reduïa el plus a 12.000 euros i plantejava introduir major control documental de la despesa, però el diputat Josep Castells no la va acceptar, ja que mantenia el pagament a càrrecs de fora de la Comunitat, nucli de la seva disconformitat. D'aquesta manera, la proposta va fracassar en comptar només amb el suport de MÉS per Mallorca, El PI i Cs, amb el vot en contra de PSIB, Podemos i Vox i l'abstenció del PP i el diputat d'EUIB.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.