Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell Rector de l'IbDona aprova el pressupost amb 5,7 milions d'euros

35489

El Consell Rector de l'Institut Balear de la Dona (Ibdona) es va reunir aquest passat dimarts per a aprovar els pressupostos de 2020 i repassar els projectes d'igualtat que duu a terme la institució.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, el pressupost comptarà amb 5,7 milions d'euros per a posar en pràctica les polítiques en favor de la igualtat i en contra de les violències masclistes. Aquests pressupostos són els primers que s'aproven després que s'hagi fet efectiu el traspàs de competències als Consells Insulars en matèria d'atenció a la dona.

No obstant això, s'ha mantengut dins del pressupost del Govern el servei d'assistència 24 hores a víctimes de la violència masclista, que s'amplia a les víctimes de violència sexual i es reforça en les franges nocturnes de juny a octubre, ha informat la Conselleria.

Desglossament del Pressupost

D'altra banda, dins del pressupost de l'Ibdona, la convocatòria de subvencions a corporacions locals puja més de mig milió d'euros fins a un total d'1,15 milions. L'objectiu, ha explicat, és dotar de personal a les meses de coordinació municipals.

També es reforça la col·laboració amb la UIB, amb la qual existia ja un conveni i càtedra d'estudis de gènere, segons ha informat la Conselleria, amb un augment pressupostari del 45 per cent, passant de 60.000 a 105.000 euros.

Aquesta quantitat anirà dirigida, segons la Conselleria, a desenvolupar nous programes formatius sobre la violència de gènere i coeducació, sent aquesta última altra de les línies «prioritàries» per al 2020, atès que es destinen a ella 240.000 euros, un 22 per cent més que en el pressupost de 2019.

Consell rector de l'Ibdona

El Consell Rector de l'Ibdona és el màxim òrgan de decisió de l'Institut i està presidit per la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, mentre que la vicepresidenta és la directora de l'Ibdona, Maria Durán.

També formen part representants de tots els partits amb representació al Parlament; dels consells insulars; de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB); del Consell de Participació de les Dones i de diferents associacions de dones.

Igualment, són membres del Consell Rector representants de les conselleries d'Educació, Universitat i Recerca; Salut i Consum; Model Econòmic, Turisme i Treball; i Presidència, Cultura i Igualtat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.