Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació adjudica 186 beques d'Erasmus a estudiants d'FP de 47 centres

35473

La conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha adjudicat 186 beques de mobilitat Erasmus+ perquè estudiants de formació professional bàsica i cicles formatius de grau mitjà de 47 centres de les Balears realitzin pràctiques formatives en empreses europees durant el curs 2019-2020.

Segons ha informat aquest dimarts la Conselleria, aquest curs s'ha duplicat el nombre de beques en FP Bàsica i en la resta s'ha incrementa un 29 per cent respecte a les que es van adjudicar el curs passat. Entre les novetats d'aquesta convocatòria, ha assenyalat la institució, es troba el fet que per primera vegada s'han ofert beques a estudiants acabats de titular, sent quatre els alumnes de grau mig beneficiaris. Per illes s'han donat 134 beques a Mallorca, 24 a Menorca, 26 a Eivissa i 2 a Formentera.

Totes aquestes beques, ha explicat la Conselleria, estan íntegrament finançades amb fons europeus del programa Erasmus+, mitjançant els projectes Erasmus+ EuroFP Balears IV i V, que coordina la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, finançats amb 648.037 euros i 1,1 milions respectivament.

Beques destinades a professorat

D'altra banda, la Conselleria ha recordat que aquests projectes permetran a la Conselleria oferir beques Erasmus+ també a professors de formació professional bàsica (FPB) i cicles formatius de grau mitjà (CFGM) dels centres participants.

En aquest sentit, durant desembre i febrer s'adjudicaran fins a 135 beques i ajudes més destinades a professorat, ha informat la institució, 60 per a formació, 70 per a ajudes a l'acompanyament, suport i supervisió dels alumnes i cinc perquè treballadors d'empreses europees puguin impartir docència una setmana a Balears.

Els projectes que financen aquestes beques i ajudes permetran a la Conselleria oferir beques Erasmus+ a estudiants i professors de formació professional bàsica (FPB) i cicles formatius de grau mitjà (CFGM) dels centres participants fins al pròxim curs 2020-2021.

Projecte de mobilitat de consorci per a FP Erasmus+

Per a promocionar i fomentar el programa Erasmus+, la Conselleria ha informat que la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa presenta i gestiona projectes de consorci Erasmus+ KA102.

A més, ha explicat que la Direcció General estableix relacions amb centres d'FP i autoritats educatives europees perquè els centres puguin enviar els seus estudiants o professors a empreses amb les quals aquestes institucions tenen conveni per als seus propis estudiants.

La Conselleria ha participat en el programa Erasmus+ des del curs 2015-2016 i, segons han informat, cada any ha augmentat tant el nombre de centres educatius com el nombre de beques, que poden ser de cinc setmanes per a estudiants de cicles formatius de grau mitjà i d'una setmana perquè el professorat d'FP faci períodes d'observació a centres d'FP europeus.

També des del curs 2018-2019 s'ofereixen beques per a estudiants d'FP bàsica de dues o tres setmanes, beques per a estudiants de cicles formatius de grau mitjà de tres mesos, beques per a acabats de titular de sis mesos i estades formatives en empreses per al professorat d'FP d'una o dues setmanes. En xifres, els projectes EuroFP Balears de la Conselleria han obtingut des del curs 2015-2016 un total 2,4 milions d'euros de fons europeus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.