Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort desestima el recurs dels propietaris i acaba de desclassificar Son Gual I

35467

La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts desestimar el recurs de reposició interposat per la Junta de Compensació de Son Gual I contra l'acord d'abril d'aquest any d'estudiar la reordenació urbanística d'aquesta zona.

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha recordat que l'abril de 2019 Cort va aprovar la suspensió durant un any de la tramitació d'aquesta urbanització per a poder analitzar la possible de desclassificació o el canvi de classificació d'aquesta zona, situada prop de la carretera de Manacor, a l'altura de les costes d'en Xorrigo. Aquest termini finalitza el mes vinent d'abril i fins llavors el Consistori continuarà estudiant quina mesura prendre; si bé ja ha anunciat que hi haurà una desclassificació de la zona, que podrà ser total o parcial.

Truyol ha considerat que «és una zona sensible, tant en l'àmbit mediambiental com paisatgístic, i l'equip de govern aposta per una ciutat més compacta i no tan expansiva». Ha exposat que «el projecte d'urbanització que es va presentar per a aquesta zona permetia la construcció de 5 habitants per cada hectàrea i, en canvi, en altres zones de la ciutat es pot arribar fins a 75 habitatges per hectàrea».

Davant això, ha afegit Truyol, «nosaltres apostem per buscar alternatives de construcció de nous habitatges en altres zones de la ciutat, que no col·lideixin amb la protecció del territori, i per fomentar una ciutat més compacta, on hi hagi més densitat de població, els serveis estiguin més a prop i la mobilitat no es redueixi tan sols al vehicle privat». El Consistori calcula que la desclassificació d'aquest sòl, que ara és urbanitzable i passarà a ser rústic, permetrà un creixement residencial d'uns 3.000 habitatges en altres parts de la ciutat.

Per això, ha detallat, «s'ha desestimat aquest recurs dels propietaris i continuem amb aquesta anàlisi per a aclarir com ha de ser la desclassificació de Son Gual I». Ha afegit que «s'estan avaluant les diferents possibilitats, que no tinguin un cost econòmic per a les arques municipals, per a la protecció de gran part de Son Gual, perquè ja hi ha un espai que està urbanitzat». En aquests moments hi ha construïts uns 30 xalets en aquesta zona que data de 1975.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.