Setmanari d'informació local - 138 anys

Desmantellen a Eivissa dues edificacions executades en zones protegides sense llicència

35461

El Consell d'Eivissa ha desmantellat dues edificacions executades en zones protegides sense llicència urbanística i contràries a l'ordenació territorial, una situada en el Pla de Corona i l'altra a Sant Josep.

La institució ha explicat que quan varen començar els corresponents expedients de restabliment de la legalitat urbanística, els infractors es van acollir a l'opció que permet la Llei d'Urbanisme per a restablir la realitat física alterada de manera voluntària. Una vegada resolts els expedients, s'imposaran les sancions corresponents.

En el primer cas, es tracta d'una casa prefabricada acabada i dotada d'instal·lació elèctrica i aigua i que era visible des de finques pròximes. Segons ha explicat el Consell, una patrulla del Seprona va denunciar els fets i els va posar en coneixement de la institució, que de manera immediata va obrir un expedient de diligències prèvies.

Quant a l'edificació de Sant Josep, es tractava d'una construcció tipus 'Iurta', un habitatge mòbil amb estructura de fusta i coberta de filtre, usada tradicionalment per nòmades de les estepes d'Àsia central. A més, s'havia aixecat sobre formigó, amb una escala i rampa d'accés i una casa de fusta amb bany, desforestant-se uns 150 m2 de terreny.

L'infractor va implantar l'edificació en la parcel·la d'un veí i aquest el va denunciar a l'Ajuntament, qui va remetre la denúncia al Consell que ha destacat la «celeritat» a executar la demolició en el termini de 20 dies des que es va notificar l'inici de l'expedient a l'infractor. Les sancions per actuacions no emparades sota una llicència o títol habilitant en sòl rústic protegit poden suposar el 300 per cent del valor de les obres.

«Els ciutadans han de saber que responen de les sancions els propietaris, promotors, constructores i altres persones amb facultats decisòries sobre l'execució o desenvolupament d'actes sense llicència, així com personal tècnic titular director d'aquests, el redactor i les multes imposades a diferents persones responsables d'una mateixa infracció urbanística tenen entre si caràcter independent», han apuntat des del Consell.

A més, des de l'entrada en vigor de la Llei d'Urbanisme de 2018 no prescriu l'acció per iniciar el procediment de restabliment de la legalitat urbanística per a actes o usos il·legals no admesos en sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.