Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència cita l'exdiputat del PP Joan Font acusat de delicte contra els drets fonamentals i llibertats

35439

L'Audiència Provincial de les Balears ha citat aquest dimarts a una vista prèvia, abans de la celebració del judici, a l'exdiputat del PP i membre de la Fundació Jaume III, Joan Font Rosselló per derrocar un estand de l'Assemblea Sobiranista i increpar als seus membres durant el transcurs d'una manifestació per la unitat d'Espanya.

Segons relata l'escrit d'acusació, els fets varen tenir lloc el 7 d'octubre de 2017 mentre l'acusat participava en la manifestació 'Per la unitat d'Espanya i de suport a la policia i la Guàrdia Civil', que anava des de la plaça d'Espanya fins a carrer dels Oms.

El Ministeri Fiscal relata que Font es va desviar cap a l'estand, que estava situat al carrer Sant Miquel. Una vegada allà va amenaçar la gent de la paradeta que partissin, malgrat que l'assemblea comptava amb l'autorització administrativa.

Seguint amb el relat, mentre l'acusat els increpava i acorralava al costat d'altres persones «en constatar els postulats i idearis de l'estand», va sacsejar la carpa fins que la va tombar, va destrossar cartells publicitaris i la taula plegable, fent que caigués el material que tenien, com a fullets, pins, samarretes, entre altres. Aquests varen quedar inutilitzats.

Per aquests fets, la Fiscalia li imputa un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de danys. Li demana un any de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu pel temps de condemna i una multa de 1.080 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.