Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi es reivindica com el ‘centre polític útil’ durant el seu sopar de Nadal

35385
Imatge del sopar de Nadal d'El Pi.

Més de 400 militants i simpatitzants d'El Pi han participat aquest divendres vespre en el tradicional sopar de Nadal de la formació. El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha posat en valor tota la feina duta a terme per la formació en els darrers set anys per «construir una alternativa política que defensa les nostres senyes d'identitat en un marc estatal del qual esperam un tracte més just» i que «aposta pels valors del centre polític i per la moderació com a eina útil per erigir amples consensos, transversals i allunyats de qualsevol temptació de radicalitat».

Font considera que «l'actual panorama polític ens demostra que la voluntat de cercar el consens, el sentit d'Estat i, sobretot, la capacitat d'empatia estan reculant en una societat on s'imposen cada vegada més les consignes gruixades». El president d'El Pi ha criticat «la preocupant incapacitat de la classe política per arribar a acords i fixar objectius estratègics a trenta o quaranta anys vista, pensant en el futur dels nostres fills i dels nostres nets».

Font ha animat als assistents al sopar de Nadal a «no caure dins l'immobilisme, en una zona de confort polític» i a treballar amb compromís i il·lusió per obrir en El Pi «una nova etapa en la qual cada pic més gent- especialment gent jove- pugui aportar idees igualment noves, que sacsegin les nostres certeses i ens obliguin a espavilar des del punt de vista mental, polític i estratègic».

Per part seva, el secretari general d'El Pi i president d'El Pi Palma, Josep Melià, ha subratllat que El Pi és «l'eina que les Illes Balears necessiten per tenir pes polític i per fer sentir la seva veu». «Una eina centrista, amb capacitat de consens i centrada en millorar la vida i el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta Comunitat», ha manifestat Melià.

La vicepresidenta i portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Francisca Mora, ha volgut aprofitar la seva intervenció per instar a «continuar defensant la força del municipalisme com a eix vertebrador de la societat mallorquina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.