Setmanari d'informació local - 138 anys

El Convent de ses Caputxines mostra el seu patrimoni etnològic recuperat amb el suport del Consell

35371

El Convent de ses Caputxines ha mostrat aquest divendres el seu patrimoni etnològic format per peces de ceràmica recuperades amb el suport del Consell de Mallorca, en una presentació del tradicional pessebre a la qual ha assistit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Enguany, a més del pessebre s'obrirà una exposició temporal amb aquesta mostra de patrimoni, segons ha informat el Consell. La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha destacat les inversions que es duran a terme l'any vinent. Amb els doblers de l'1 per cent cultural es podrà restaurar el retaule major del convent. A més, el Consell aportarà 364.232 euros durant 2020 per a dur a terme la rehabilitació d'espais i acabar l'inventari de béns.

Aquesta aportació extraordinària coincidirà amb el 25è aniversari de l'inici del projecte de restauració del conjunt cultural. El comissari de l'exposició, Jaume Llabrés, ha apuntat que l'exposició de ceràmica té gairebé un valor documental, ja que «explica una manera de viure que traspassa els murs del convent i que podria explicar també la vida i la cultura mallorquina».

Per part seva, el vicari general de Mallorca, Antoni Vera, ha ressaltat la col·laboració entre el Bisbat i el Consell. L'exposició del Betlem es podrà visitar a partir del 14 de desembre. Els rebostos de ses Caputxines formen un conjunt singular de l'arquitectura tradicional mallorquina (construït entre 1687 i 1719) exclusivament per a la conservació i manipulació d'aliments, amb el corresponent aixovar i mobiliari. Tots aquests espais estan coberts per voltes de pedra i s'estenen per sota del refetor i la cuina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.