Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferrà diu que Yllanes s'hauria de disculpar per haver acusat MÉS i El Pi «d'etnicistes»

PP, PSIB, Podemos i VOX coincideixen en mantenir el complement per als càrrecs de fora

35369

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, creu que el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes (Podemos) hauria de disculpar-se amb MÉS i el PI pel «greu insult» d'insinuar que són «etnicistes», per les seves paraules respecte a l'esmena de MÉS per Menorca per a eliminar el plus de residència de 22.000 euros als alts càrrecs del Govern procedents de fora de les Balears.

«Això és greu i no pot quedar sense contestació», ha subratllat Ferrà en declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus, l'última abans dels plens parlamentaris en els quals s'aprovaran els pressupostos.

Ferrà ha declarat que les paraules d'Yllanes «han de ser rectificades o aclarides per immadures, falses i impròpies d'un vicepresident», així com «demagògiques». També ha dit que demostren el «baix aspecte moral» del representant de Podemos.

PP, VOX, Podemos i PSIB coincideixen en mantenir el complement

La redacció actual de l'esmena proposa eliminar el complement per als càrrecs de fora de les Balears, però el manté per als càrrecs de Menorca, Eivissa i Formentera que entrin a formar part del Govern, amb seu a Mallorca.

L'esmena, que es votarà el dimarts en el ple, no reuneix de moment els suports necessaris per a prosperar. MÉS per Mallorca, Cs i el PI han avançat el seu vot favorable a la mesura, per la qual cosa els faltarien almenys els 16 escons del PP per a aconseguir exactament la majoria absoluta de 30 diputats de l'hemicicle.

No obstant això, des del PP han assenyalat que no preveuen donar suport a la mesura perquè la consideren discriminatòria. A més, el portaveu del PP, Biel Company, ha advocat aquest divendres, en declaracions als mitjans, per diferenciar «entre l'ús i l'abús» d'aquest complement.

Company ha demanat que aquest debat es faci «de manera serena i evitant demagògies perquè s'ha posat de moda atacar al polític». Per part seva, PSIB i Podemos votaran en contra de la mesura, així com Vox, que l'ha titllat de «xenòfoba» per referir-se als càrrecs de fora de les Illes. El diputat de la formació d'extrema dreta, Sergio Rodríguez, ha qualificat de «menyspreable» que es parli de «càrrecs forans perquè cap espanyol és foraster o estrany a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.