Setmanari d'informació local - 138 anys

El TIB de la zona Ponent comptarà amb una línia que unirà Santa Ponça, Andratx i Valldemossa

35355

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquest dijous el nou servei de Transport Públic Interurbà (TIB) en la Zona Ponent de Mallorca i ha destacat algunes millores com, per exemple, la reducció dels temps de trajecte en algunes línies, com la que connecta Palma amb el Port d'Andratx o amb Peguera, o les noves connexions com la que unirà Santa Ponça, Andratx i Valldemossa.

Més concretament, el servei comptarà amb 50 busos nous de gas natural comprimit i amb cinc busos híbrids-elèctrics, a més de disposar de 20 d'ells de 18 metres que generaran més places per vehicle. Es recarregaran en una benzinera en el municipi de Calvià i hi haurà dos pantògrafs.

L'oferta també s'incrementarà en un 65,6 per cent de quilòmetres recorreguts i d'un 90 per cent de serveis. Les quatre línies que reduiran el temps de trajecte, entre 10 i 15 minuts, són Palma-Port d'Andratx, Palma-Andratx, Palma-Camp de Mar, i Palma-Peguera.

A més, l'actual L102 des de Port d'Andratx fins a Palma es divideix en línies, igual que succeirà amb l'actual 104 que uneix Peguera amb Magaluf i Palma. El servei de l'aeroport a l'estiu també es desdoblegarà en dues línies i es duplica l'oferta.

Pel que respecta a les connexions, s'integrarà una nova línia que circularà de març a octubre des de Santa Ponça fins a Valldemossa que passa per Costa de la Calma, Peguera, Camp de Mar, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Son Maixella.

També hi haurà parada d'enllaç principal a la plaça Santa Ponça, on coincidiran 7 línies, i altres parades d'enllaç a Torrent d'Andratx, a CEIP Jaume I de Palmanova, en Costa d'en Blanes/Marineland, Cas Català (EMT) i UIB (metro).

El servei també contempla connectar els nuclis de Calvià entre ells amb línia directa o amb només un transbord en Santa Ponça o a Palmanova i, a més, tres línies urbanes que uniran tota la costa des de Port d'Andratx fins a Palma (amb connexió amb l'EMT en Cas Català)

Durant la presentació, Armengol ha estat acompanyada pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; del director general de Mobilitat, Jaume Mateu; de l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, i del president de Moventia, Miquel Martí, l'empresa operadora del Lot 1.

Armengol ha assenyalat que era necessari «fer un salt qualitatiu i quantitatiu molt important per a garantir el dret de la mobilitat als nostres ciutadans». «Si volem ser coneguts en el món per ser sostenibles mediambientalment, tenim una assignatura pendent: el compliment de la nostra pròpia Llei de Canvi Climàtic i, per tant, canviar el sistema de mobilitat», ha dit.

Per part seva, Pons ha recordat que el nou servei suposa un «canvi del model de mobilitat» terrestre a Mallorca, ja que permet a l'Administració «dissenyar directament l'oferta del servei i millorar el seu seguiment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.