Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort assegura que que ha «esgotat les vies» per a donar solució d'habitatge a la família desnonada

35337

L'Ajuntament de Palma ha assegurat aquest dijous que ha «esgotat les vies» per a donar solució d'habitatge a la família desnonada de Santa Catalina, composta per un matrimoni i el seu fill menor d'edat, que sofreix una discapacitat del 75 per cent. La família va ser desallotjada dimarts passat i aquest dimecres Stop Desnonaments va organitzar una protesta davant l'edifici principal de l'Ajuntament.

L'Ajuntament ha mantingut que es va oferir a la família romandre junts en el Servei d'Acolliment Familiar, en un espai adaptat a persones amb diversitat funcional. Cort ha recordat que en aquests centres els tècnics assessoren les famílies perquè millorar la seva inserció laboral i la seva situació econòmica. «La família ha rebutjat aquest recurs», han indicat des de l'Ajuntament.

Cort també manté que s'han ofert a la família quatre pisos adaptats a Petra, Manacor, Santa Margalida i Sa Pobla, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), però que ho varen rebutjar. L'Ajuntament també sosté que se'ls va oferir «acompanyament i ajuda econòmica» per a gestionar l'entrada d'un pis en el mercat privat. Igualment, l'Ajuntament ha ressaltat que es va aconseguir ajornar el desnonament en quatre ocasions.

«En definitiva, les administracions han ofert a aquesta família totes les alternatives d'habitatge», han defensat des de Cort, assegurant que han estat al costat de la família «en tot moment». Així, des de Cort han lamentat la situació d'aquesta família i han declarat «que les portes dels Serveis Socials romanen obertes».

Cal recordar que Stop Desnonaments contradiu a l'Ajuntament i manté que la seva oferta era tutelar al fill en un centre de menors, separant-lo dels seus pares. El jove va intervenir al novembre en el ple municipal retraient a Cort la seva gestió. «Què s'han cregut vostès? Ni que jo fos un objecte. Com se'ls ocorr amenaçar de separar-nos, després de tot el que han fet els meus pares per mi, pel meu benestar i per a mantenir-me amb vida? Potser és aquest el bé superior del menor?», va preguntar.

El dimarts la família va ser desnonada amb la intervenció de la policia, malgrat la resistència per a evitar l'entrada en el domicili -col·locant mobles a manera de barricada- i la protesta organitzada per Stop Desnonaments, en la qual va acabar detengut el portaveu, Joan Segura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.