Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destinarà més de tres milions a la incorporació de joves agricultors el 2020

35313

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de Concha, ha explicat que el 2020 es destinaran més tres milions d'euros a la incorporació de joves agricultors. Aquesta partida prové del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

En la seva intervenció en la jornada 'La insularitat a la nova PAC, De la Concha també ha anunciat una nova línia d'ajuda per a assessorar i donar suport als joves agricultors a l'inici de l'activitat, i evitar així que abandonin el camp. Aquesta nova ajuda estarà dotada amb 200.000 euros per al 2020, i fins a 600.000 euros els pròxims tres anys, i va dirigida als joves que s'incorporen al sector i que no provenen de família del camp. Són dues mesures dirigides a facilitar el relleu generacional i la incorporació dels joves al sector.

Entre el període del 2016 al 2019 a les Balears s'han incorporat a l'agricultura i la ramaderia 432 nous joves agricultors, 112 dels quals són dones, segons les dades del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Balears (Fogaiba) a partir del Pla de Desenvolupament Rural (PDR). Durant aquest període, se'ls han concedit 14,9 milions d'euros. Entre el període del 2007 al 2015 es varen incorporar al sector 334 joves.

En la jornada també s'ha tractat la insularitat i els sobrecostos que suposa a les Illes. «S'han de cercar les solucions possibles i immediates davant l'inconvenient enorme que suposa», ha explicat la consellera. En aquest sentit, De Concha ha recordat que la Conselleria treballa amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per a encaixar la realitat insular dins del Pla estratègic de la PAC, un document que ha d'estar llest el mes de febrer del 2020.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.