Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «L'Oficina de Drets Lingüístics forma part dels Acords de Bellver i farem que es compleixin»

35293

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha mantengut aquest dimarts la primera reunió amb el president de l'Obra cultural Balear, Josep de Luis, després de la seva elecció al capdavant de la formació ecosobiranista.

Noguera ha aprofitat la reunió per a intercanviar informació sobre les respectives línies de treball de l'actual direcció i ha plantejat possibles iniciatives conjuntes de col·laboració entre l'OCB i MÉS. En aquest sentit, Noguera ha recordat que «la nostra relació és molt estreta i des de sempre hem mantingut lluites i objectius compartits. La intenció és seguir aprofundint en una relació que resulti profitosa per al conjunt de la societat de les Balears».

En aquest context, els responsables de l'OCB i MÉS ha abordat la posada en marxa de l'Oficina per a la Defensa dels Drets Lingüístics. Noguera ha recordat que «tant la seva creació com la dotació pressupostària necessària perquè realment sigui efectiva són irrenunciables per MÉS Mallorca». Així, ha explicat que el grup parlamentari fa feina per esmenar els pressupostos i aconseguir els recursos suficients.

Antoni Noguera no ha descartat plantejar àmbits concrets de col·laboració per a sumar esforços en el foment de l'ús del català entre la població més jove. Una qüestió que preocupa especialment a l'OCB. Una col·laboració que s'estén a la celebració dels actes de la Diada de Mallorca.

Així mateix, durant la reunió s'ha abordat l'avantprojecte de la Llei d'Educació presentat pel Govern. Noguera ha explicat que MÉS també fa feina per impedir cap retrocés en l'ensenyament del català. Noguera confia en coordinar més i millor la feina de les institucions amb l'OCB i caminar de manera conjunta en les reivindicacions compartides.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.