Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprovarà el 2021 una nova Llei de Consum que protegeixi els consumidors en el mercat d'habitatge

35251

El Govern vol aprovar una nova Llei de Consum en 2021, que incrementarà la protecció dels consumidors en el mercat d'habitatge i incorporarà un nou capítol per a la protecció de les persones usuàries dels serveis d'intermediació financera.

A més, la nova llei introduirà el concepte de 'persones vulnerables' i 'col·lectius subjectes a protecció especial', és a dir, persones majors i menors d'edat, persones discapacitades, dones embarassades, persones sense recursos i amb el risc d'exclusió social. Igualment, reforçarà el paper de la Junta Arbitral i es donarà cobertura legal a les competències en matèria de consum que exercien els municipis.

Així ho ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la segona reunió anual del Consell de Consum, la primera d'aquesta legislatura, segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa. La tramitació de la nova llei serà una "prioritat" de la Direcció General de Consum. La consellera ha explicat que el tràmit administratiu de la normativa abans de l'entrada en el Parlament pot estendre's entre sis i vuit mesos, i que l'objectiu és que ho faci a la fi de 2020 perquè la llei es pugui aprovar en 2021.

Consell de Consum

Al Consell de Consum ha assistit també el director general Félix Alonso. En aquest òrgan participen representants d'associacions de consumidors, patronals i de les diferents administracions.

Gómez ha aprofitat la trobada per a fer un repàs de per la Direcció General de Consum 2019 en matèria de formació, inspecció, arbitratge i gestió de reclamacions, que s'han multiplicat gràcies a l'entrada en funcionament de la reclamació electrònica sense necessitat de DNI electrònic. Finalment, Gómez ha agraït als treballadors de la Direcció General de Consum la seva labor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.