Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca critica que la Llei Montoro «capitalitza els bancs a costa dels Ajuntaments»

35243

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà ha denunciat aquest dilluns l'«esperpèntica situació a la qual han conduït PP i PSOE als ajuntaments de Mallorca que ara són obligats a pagar interessos als bancs pel superàvit bloquejat per mor de la Llei Montoro».

Segons Ferrà, i com a exemple, Alcúdia, amb un romanent de gairebé 87 milions, haurà d'abonar l'any que ve 400.000 euros per tenir guardat aquests doblers i Manacor, fins a 175.000 euros. Així, d'acord amb el portaveu ecosobiranista «amb la llei Montoro estam capitalitzant els bancs a costa dels ajuntaments de Mallorca. Els nostres municipis estan donant liquiditat al sector financer deixant d'atendre prestacions bàsiques».

Ferrà ha afegit que «la connivència de l'Estat amb els bancs és un escàndol que arriba després d'un rescat bancari de 60.000 milions que no hem recuperat. Tot just el contrari del que ha passat a Europa on hi han ha recuperat els doblers; Holanda, 10:000 milions recuperats, el Regne Unit: 23.000 milions recuperats o Alemanya 20.000 milions recuperats».

Aquesta situació contrasta amb la de l'Estat Espanyol on «no només es perdona el deute, sinó que els doblers retinguts als ajuntaments ara serviran per augmentar els beneficis bancaris. Un despropòsit si tenim en compte que són dipòsits al 0%. No generen beneficis als seus titulars els ajuntaments sinó que a més han de pagar per tenir-los retinguts».

Davant tot aquest panorama des de MÉS per Mallorca s'insisteix en què «una de les primeres mesures del nou govern ha de ser derogar la Llei Montoro: Suposa un atac directe contra l'autonomia de les nostres administracions: sobretot ajuntaments quant a que minva la capacitat de donar serveis als seus ciutadans i ciutadanes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.