Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debatrà aquest dimarts sobre el dret a l'Eutanàsia

35229
El Parlament debatrà aquest dimarts sobre les oposicions i el dret a l'Eutanàsia. | E.P.

Els processos d'oposicions per a l'accés a la funció pública i el dret a l'Eutanàsia són dos dels temes que es tractaran en el pròxim ple del Parlament, que se celebrarà el dimarts dia 10 de desembre.

Serà el Grup Parlamentari del PP qui interpel·li a la Consellera d'Administracions Pública i Modernització, Isabel Castro, «en relació a la política general del Govern pel que fa a oposicions i proves selectives per tal d'accedir a la funció pública».

La interpel·lació dels 'populars' està relacionada amb l'obertura per part del Govern d'una investigació sobre el suposat filtrament d'informacions que s'hauria produït en l'últim procés d'oposicions a l'Administració pública.

D'altra banda, en el ple del pròxim dimarts es debatrà una Proposició No de Llei relativa a la «regulació dels drets i garanties en el procés de mort i el dret a l'Eutanàsia» impulsada pels grups dels partits que donen suport al Govern -PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podemos-.

Aquesta PNL es tramitarà pel 'procediment d'urgència'. El motiu és que els grups parlamentaris que han impulsat la iniciativa consideren que «després de l'aprovació el 2015 d'una llei que regula els drets i garanties de les persones en el procés de morir -aquesta regulació també existeix en altres comunitats autònomes- és urgent l'elaboració d'una Llei Bàsica Estatal que estengui i garanteixi aquest dret a tot l'Estat de forma més clara».

A més, tant el Grup Parlamentari del PSIB, com el de MÉS per Mallorca i Unides Podemos aposten per «la modificació de l'article 143.4 de la llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, per a facilitar una mort digna, i també amb la despenalització de l'eutanàsia i el suïcidi assistit».

Finalment, en la segona part del ple del pròxim dimarts, es debatrà una altra Proposició No de Llei, en aquest cas impulsada pel Grup Mixt i relativa a «la qualitat de l'aire».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.