Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern proposa sancionar el Tren de Sóller amb més de 36.000 euros per dues infraccions en accessibilitat

35219
El Govern proposa sancionar el Tren de Sóller amb més de 36.000 euros. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern, mitjançant resolució del Director General de Mobilitat i Transport Terrestre, ha proposat sancionar el Tren de Sóller amb 36.002 euros per la comissió de dues presumptes infraccions en matèria d'accessibilitat universal.

Segons ha informat el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), el Govern va obrir expedient sancionador al Tren de Sóller el passat dia 1 d'octubre per les dues presumptes infraccions en matèria d'accessibilitat universal.

El Defensor del Poble ha notificat a Cermi aquesta resolució, després que l'entitat denunciés davant aquesta Institució 'l'absència d'accessibilitat' d'aquest mitjà de transport, fent-se ressò de diverses queixes de persones usuàries amb discapacitat contra el Tren de Sóller.

En aquest sentit, Cermi ha volgut exposar quins són els dos fets, segons s'acredita en l'expedient administratiu, pels quals el Govern proposa sancionar el Tren de Sóller.

Així doncs, d'una banda, es recull que es deu al fet de «no adaptar l'estació de ferrocarril de Palma a les exigències d'accessibilitat o les mesures d'ajust raonables establertes en la normativa en vigor obstaculitzant o limitant l'accés de les persones amb discapacitat».

Mentre que, per un altre, es recull que es deu a «no adaptar l'estació de ferrocarril de Sóller a les exigències d'accessibilitat o les mesures d'ajust raonables establertes en la normativa en vigor impedint el lliure accés a les persones amb discapacitat i la seva utilització segura».

Finalment, Cermi ha recordat que des del dia 4 de desembre de 2017, tots els entorns, productes i serveis, inclòs el transport ferroviari, han de ser 'accessibles per a persones amb discapacitat'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.