Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Cal actualitzar la Constitució per trobar un nou encaix i superar la fragmentació política i les tensions territorials»

35181

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reivindicat aquest divendres en el Dia de la Constitució espanyola que els «constitucionalistes» són «els que defensen la unitat de l'Estat però també els que volen reformar la Carta Magna» i, en aquest sentit, ha afegit que el marc «no pot ser rígid» i ha advocat per «una lectura més oberta».

«La Constitució no és només un llibre d'instruccions sobre el funcionament de l'Estat, és molt més, i, per això, no podem permetre que s'instal·li aquest reduccionisme que ens empobreix a tots. L'etiqueta de constitucionalistes no pot servir per confondre, i identificar com a defensors de la Carta Magna als qui només defensen un article», ha dit durant la seva intervenció que ha clausurat l'acte.

Així mateix, Armengol ha afirmat que és necessari impulsar una actualització de la Constitució per a trobar un «encaix on capiguem tots», pel que ha apostat per una opció que «abordi de manera valenta condicionants tan importants com la insularitat».

«Hem de ser capaços de reforçar i aclarir competencialment el nostre model territorial, de fer complir articles que avui continuen sense efecte real, d'actualitzar el text per adaptar-lo a una realitat social molt diferent de la de fa 41 anys i aconseguir una cohesió intergeneracional ineludible després de quatre dècades», ha remarcat la presidenta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.