Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Lliure reivindica el petit comerç i l'ús del català amb una acció al Fnac de Palma

35163

L'organització juvenil Mallorca Lliure ha dut a terme una acció aquest dijous al nou establiment Fnac de Palma en què han reivindicat el petit comerç i l'ús de la llengua catalana.

L'empresa francesa que ha obert fa poc el seu primer local a Palma ha estat objecte de polèmica pel que fa al rebuig a la llengua pròpia del lloc ja que la retolació de la nova botiga és íntegrament en espanyol.

Durant l'acció de protesta, han deixat un miler de punts de llibre on expliquen per què no estan a favor de l'obertura d'aquesta franquícia i han exhibit a l'exterior de la botiga cartells a favor de consumir als petits comerços i en català.

«Comprant a l'Fnac, contriubuïm a la destrucció del teixit comercial i productiu de Mallorca; que se substitueix per grans establiments i multinacionals, amb qui llibreries petites i independents com Quart Creixent, Rata Corner o Drac Màgic no poden competir-hi. Contribueixes a la pèrdua de la identitat d'una ciutat que veu com els seus comerços més emblemàtics desapareixen. Contribueixes, a més, a la precarització del treball: sabem que l'Fnac paga 850 € nets per una jornada laboral de 40 hores però que el 60% dels seus contractes són de 26, 20, 24 i 10 hores. Finalment, també contribueixes a la folklorització de la llengua pròpia de Mallorca i la pèrdua del seu ús, que passa a ser un simple recurs de màrqueting com podem veure amb el cartell de la princesa Leia d'Star Wars amb dues ensaïmades que substitueixen els cabells recollits, acompanyada de la frase 'Fnac i Mallorca, més units que mai», han explicat.

Des de l'organització juvenil també han comunicat que la Policia espanyola ha identificat una dotzena de persones després de l'acció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.