Setmanari d'informació local - 138 anys

Compromís i MÉS reclamen reforçar les bases de Salvament de Palma i València sense desmantellar-ne cap

35147

El senador de Compromís, Carles Mulet, i el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, tots dos del Grup de l'Esquerra Confederal del Senat, han reclamat al Ministeri de Foment que «no iniciï una baralla entre comunitats autònomes per la seu del servei d'helicòpter d'emergències», que fins ara es troba a València, sinó que «reforci les dues bases sense desmantellar cap».

El servei dependent de Salvament Marítim atén qualsevol emergència les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i disposa de nou pilots i nou rescatadors, personal necessaris per a atendre qualsevol urgència i enlairar en menys de 10 minuts. Foment pretén fer un intercanvi entre els equips de València i Palma a partir del primer dia de 2020, segons han assenyalat fonts de Compromís.

En l'actualitat aquestes unitats d'helicòpters d'emergències (Helimer) es troben a Reus, València, Almeria, Jerez, Tenerife, Las Palmas, La Corunya i Gijón i hi ha tres bases localitzades a Palma, Santiago de Compostel·la i Santander. «El fet de desmantellar un equip per a vestir a un altre tindrà uns efectes negatius sobre la seguretat dels usuaris valencians i murcians», ha assenyalat Vidal. Per la seva part el senador valencià Mulet ha proposat «atendre les legítimes reivindicacions de les Balears, donat l'elevat nombre d'emergències marítimes que registren».

Per això, els dos senadors han remarcat que «les dues necessitats són legítimes d'atendre i, per tant, Foment ha de ser sensible a les peticions i cobrir els mitjans per a atendre emergències com mereixen aquestes autonomies costaneres de l'Est peninsular que, a més, estan reiteradament maltractades pel finançament i serveis de l'Estat, encara que aporten al conjunt del país molt més del que reben», varen destacar Mulet i Vidal.

En aquest sentit, han assenyalat que deixar amb menys mitjans València com una base localitzada, implicaria una espera que podria superar l'hora, un temps «fonamental en aquesta classe de rescats, sovint carregats de risc», mentre que les Balears ampliaria el seu estatus i presència de mitjans i els treballadors de València es destinarien a Palma.

Segons Vicenç Vidal «l'Estat maltracta de manera clara en inversions i serveis tots dos territoris i treballarem des del Senat per a revertir i denunciar aquesta situació sempre que sigui necessari, ja que no ens podem permetre el luxe de continuar tenint uns mals serveis i qualitat de vida», ha constatat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.