Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI estudia accions de protesta per la suspensió de millores pendents per a la concertada

35137

El sindicat STEI es planteja emprendre accions de protesta contra la decisió del Govern de suspendre diversos punts de l'acord de millora de l'ensenyament concertat de 2016, fet que «recorda a temps de retallades i de pèrdua de drets».

Així, l'STEI ha assenyalat que formularà una enquesta telemàtica a les seves bases sobre la possibilitat de realitzar mobilitzacions contra aquestes mesures «restrictives». Segons el sindicat, aquesta situació «allunya una vegada més de l'equiparació de condicions laborals» de la concertada «amb els companys de l'ensenyament públic». L'STEI ha recordat que aquesta setmana es va celebrar la Mesa de l'Ensenyament Concertat i que allà la Conselleria va comunicar que se suspenien diversos punts pendents de l'acord de 2016 degut mancant dotació pressupostària.

En concret, es veuen afectades l'equiparació retributiva entre pública i concertada sense antiguitat; la reducció de 24 a 23 hores lectives en secundària -faltava un últim tram per implementar-; la dotació d'hores d'orientació per a Infantil i Primària; la paga dels 25 anys o implementació del segon i tercer sexenni; i la revisió del complement autonòmic per al personal d'administració i serveis. A més, l'STEI també ha protestat per la congelació de mòduls de funcionament que els centres «sofreixen des de fa més de vuit anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.