Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca negocia amb el Govern «deu mesures en benefici dels menorquins»

35113

Més per Menorca ha mantengut aquest dimarts la primera reunió amb el Govern des que es va tancar el termini per a la presentació d'esmenes als Pressuposts per a 2020.

El diputat Josep Castells s'ha trobat amb la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, a qui ha fet arribar un document que conté deu esmenes que els menorquinistes estan negociant directament amb l'Executiui que són en benefici dels ciutadans de Menorca. Segons Més per Menorca, hi hagut una bona receptivitat per part del Govern qui està disposat a destinar recursos a totes les partides, tot i que se continuaran negociant les quantitats.

Val a dir que algunes d'aquestes propostes ja estaven incloses en l'acord d'investidura que Més per Menorca va signar amb Armengol: la distribució dels doblers de la convocatòria d’ajuts de desplaçament per a estudiants que cursen estudis fora de les Illes; la concertació de places de centres d’atenció especialitzada per a joves amb trastorns de conducta; el finançament d’activitats de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera; o el suport al projecte Menorca Talaiòtica.

Un altre gran acord entre els menorquinistes i el Govern que ara els primers esperen que es faci efectiu és tot el paquet de mesures per a l'educació de 0 a 3 anys, que inclou els ajuts per a beques de menjador.

Altres esmenes a negociar

Més per Menorca proposa altres canvis als Pressuposts que també negociarà amb el Govern. En concret, una aportació a la Fundació Ciutadella Cultura; obres al CEIP Mare de Déu de Gràcia de Maó i al CEIP Castell de Santa Àgueda de Ferreries; una aportació a la seguretat de les festes de Sant Joan; o ajuts per a les escoles municipals de música.

ITS

Més per Menorca ha presentat altres esmenes, algunes relacionades amb la redistribució de l'ITS, que no es negociaran directament amb l'Executiu ja que aquest no s'ha mostrat disposat a fer-se enrere en la idea de dedicar 20 milions d'euros a l'allargament del metro fins al Parc Bit.


ESMENES RELACIONADES AMB ELS ACORDS D'INVESTIDURA

DOTACIÓ

1) Ajuts de desplaçament per a estudiants que cursen estudis fora (transferència al CIME)

61.750

2) Places de centres d’atenció especialitzada per a joves amb trastorns de conducta

360.000

3) Agència Menorca Reserva de la Biosfera

150.000

4) Menorca Talaiòtica

250.000

5) Ajuts per a beques menjador

900.000

ALTRES ESMENES QUE ES NEGOCIEN AMB EL GOVERN

DOTACIÓ

6) Fundació Ciutadella Cultura

125.000

7) Obres al CEIP Mare de Déu de Gràcia de Maó i al CEIP Castell de Santa Àgueda de Ferreries

1.650.000

8) Aportació a la seguretat de les festes de Sant Joan

100.000

9) Ajuts per a famílies amb fillets d'altes capacitats

700.000

10) Ajuts per a escoles de música municipals

750.000

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.