Setmanari d'informació local - 138 anys

Només mig any d'inhabilitació per als dos guàrdies civils que varen robar 8.000 euros a un diplomàtic saudita a Eivissa

35093

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha condemnat aquest dimarts dos guàrdies civils a mig any de presó, cada un, per robar 8.000 euros a un diplomàtic saudita, aprofitant el seu càrrec d'agents destinats en el lloc fiscal de l'aeroport d'Eivissa.

Les defenses dels dos agents han arribat a un acord amb la Fiscalia pel qual han reconegut els fets i s'ha evitat la celebració del judici. Les feines han quedat rebaixades: la Fiscalia demanava originalment per a cada un dels acusats una condemna de quatre anys de presó.

A més, als dos se'ls ha imposat la inhabilitació per a l'ocupació pública d'agent de la Guàrdia Civil durant el temps de la condemna, és a dir, només mig any. Els dos agents no ingressaran a la presó perquè se'ls ha concedit la suspensió de la pena de presó, en reunir tots els requisits, amb un termini de garantia de dos anys.

Els fets es remunten a setembre de 2015, quan el diplomàtic, representant de l'ambaixada d'Aràbia Saudita a França, es disposava a agafar un vol des de l'aeroport d'Eivissa.

El diplomàtic va ser interceptat amb un sobre amb doblers per un vigilant de seguretat a la zona de filtres. Un dels guàrdies civils va portar l'home fins a una oficina annexa de l'Institut Armat i allà, en una segona habitació, va treure els doblers, un total de 47.000 euros distribuïts en bitllets de 500.

Els agents varen estendre els doblers en la taula i varen explicar al diplomàtic que la quantitat permesa eren 10.000 euros i que la resta era il·legal. Un dels agents va portar el diplomàtic a una altra habitació amb el pretext de realitzar gestions a l'ordinador mentre l'altre va agafar 6.000 euros. A més, varen ajuntar quatre bitllets de 500 euros a taula, que es varen quedar allà. Finalment, el representant de l'ambaixada va ser acompanyat per un dels agents fins a la porta d'embarcament.

La condemna ha inclòs una agreujant de prevalença de caràcter públic però un atenuant de reparació de dany, perquè els agents ja han consignat els 8.000 euros sostrets, que aquest mateix dimarts es lliuraran al perjudicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.