Setmanari d'informació local - 138 anys

March: «Les Balears són el territori on més augmenta la inversió en recerca»

35079

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha valorat aquest dilluns les xifres de despesa en I+D de 2018 publicades el passat 28 de novembre per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en les quals es reflecteix que les Balears és el territori de l'Estat espanyol que més augmenta la seva despesa en I+D respecte a 2017 malgrat seguir en la cua de la inversió.

Segons ha informat el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, és «important» destacar que en 2018 i per segon any consecutiu les Balears són el territori on més augmenta la despesa en I+D, amb una pujada del 13,2 per cent. Aquest increment ha estat emmarcat pel conseller dins del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació aprovat al final de la passada legislatura, recordant que va ser «consensuat en taula de diàleg social» i que «demostra que és el full de ruta de la Conselleria».

En aquest sentit, March s'ha mostrat convençut que «si les Balears segueixen aquesta línia, aviat deixarà de ser la darrera i tendrà un creixement continuat». No obstant això, el conseller també ha reconegut que les Balears continua sent el darrer territori en inversió en I+D a Espanya, on la mitjana se situa en l'1,24 per cent del PIB, amb un 0,41 per cent del PIB. Davant aquesta situació, March ha afirmat «no estar obsessionat que les Balears deixi de ser l'última comunitat autònoma en inversió, sinó a continuar creixent».



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.