Setmanari d'informació local - 138 anys

Chantal Poch guanya el II Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

35055
Chantal Poch ha guanyat el II Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra amb ‘L'ala fosca’. | AELC

Chantal Poch ha guanyat el II Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra amb ‘L'ala fosca’. El jurat, format per Laia Martínez i López, Ben Clark, Marc Rovira, Maria Sevilla i Enric Viladot amb Natàlia Rabassa i Marta Vilardell, reunit a Barcelona el dia 2 d'octubre de 2019, ha decidit per unanimitat que el llibre és mereixedor del primer premi perquè es tracta d'un llibre amb un ritme propi i «amb poemes ben destil·lats que s'erigeixen en un conjunt contundent amb ressonàncies particulars de la poesia europea». El lliurament s'ha fet aquest migdia a la Capelleta de Ses Escolàpies de Sóller, a Mallorca.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011, ha estat convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de l'aportació econòmica (2000 euros), el poemari guanyador es publicarà a Viena Edicions durant el 2020.

Un altre dels objectius del premi és el d'articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d'interrelació i de debat amb altres escriptors amb diversos nivells de trajectòria professional. En aquest sentit, els 14 finalistes han pogut assistir a una formació de tres dies a l'alberg de Coma-ruga de XANASCAT. Durant l'estada, els joves han realitzat tallers de fanzín i de recitació, concerts i xerrades amb escriptors i professionals del sector cultural. Els finalistes de la segona edició han estat Ferran Avià (Principat), Francesc Alemany (Illes Balears), Guillem Benejam (Illes Balears), Joan Deusa (País Valencià), Alejandra Fernández (Principat), Clara Fontanet (Illes Balears), Cristina Girona (Principat), Anna Mascaró (Illes Balears), Jan Matheu (Principat), Alba Palau (Principat), Paula Piedad (Principat), Pep Sanz (Principat) i Pablo Varona (Principat).

Chantal Poch (Mataró, 1993) ha estudiat Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, té un màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis i actualment continua els seus estudis com a doctoranda de cinema. Va guanyar un premi de la Generalitat de Catalunya per un treball de recerca titulat ‘Adaptacions literàries al cinema. Creació d’un guió a partir d’una novel·la de Mercè Rodoreda’ i ha escrit sobre literatura i cinema en diverses ocasions, com ara «Kristina Söderbaum o la erótica del nenúfar», dins ‘El cuerpo erótico de la actriz bajo los fascismos. España, Italia, Alemania (1939-1945)’. Combina la seva recerca en cinema amb la creació poètica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.