Setmanari d'informació local - 138 anys

Les consignes de Tsunami Democràtic per al Barça-Madrid

35033

Tsunami Democràtic demana a la ciutadania «reservar-se la data» del 18 de desembre, dia que es jugarà el partit de futbol entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid.

Tsunami Democràtic afirma que és conscient de la transcendència del partit, però que el «moment polític, judicial i repressiu és excepcional».

«Tothom ha d'entendre que cal seure i parlar sobre llibertat, drets fonamentals i l'autodeterminació.»

El moviment anuncia una «jornada de mobilització» per a aquest 18 de desembre, coincidit amb el partit, que es jugarà a les vuit del vespre.

L'accció s'ha difós pels canals del Tsunami a Telegram i Twitter, però també per l'app, on, a més, es demana que les persones que puguin tenir accés al camp ho notifiquin.

Davant d'aquestes crides, hi ha preocupació pel que pugui passar el dia del partit, especialment per arribar a l'estadi. Els dirigents del Reial Madrid temen que els CDRs bloquegin els accessos i que els Mossos d'Esquadra no puguin aconseguir que l'autocar arribi a l'estadi.

Des del govern català, la Conselleria d'Interior sempre ha considerat que no hi havia cap necessitat d'ajornar el clàssic de l'octubre i s'ha mostrat sempre convençuda que el 18 de desembre es podrà disputar amb total normalitat.

Una setmana complicada

La nova data del Barça-Madrid ha caigut en una setmana que pot ser complicada. El dia 16 de desembre hi ha prevista la vista a Brussel·les per les tres euroordres contra el president Carles Puigdemont i els consellers del seu govern Toni Comín i Lluís Puig.

El dia 19, just després del partit, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha de pronunciar definitivament sobre la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat. Una decisió que podria afectar els eurodiputats electes a l'exili, els mateixos Puigdemont i Comín.

El 19 també és una de les dates que han sonat per a la investidura del nou president espanyol, pendent ara de les negociacions entre els socialistes i Esquerra Republicana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.