Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB adverteix que la concessió dels sis bars i quioscs de la platja d'Alcúdia «podria ser nul·la» si s'atorgués

35021

El GOB ha advertit aquest divendres que la concessió dels sis bars i quioscs de la platja d'Alcúdia situats en 15.629 metres quadrats de costa «podria ser nul·la» si s'atorgués.

Segons ha informat l'entitat, consideren que d'atorgar-se, seria un acte «nul i amb nombrosos incompliments» de la legislació de Costes, a més de poder-se cometre «un presumpte delicte de prevaricació». Per això, han presentat un escrit a la Direcció general de Sostenibilitat de Costes detallant les infraccions a la llei que suposaria aquesta concessió.

En concret, l'entitat postula que seria un incompliment del Reglament general, ja que a partir d'aquest el termini màxim de resolució i notificació dels expedients de concessions és de sis mesos i en aquest expedient, diuen, ja s'ha superat el termini màxim de sis mesos (des que es va iniciar en 2010).

D'altra banda, l'article 69. 1 i 69. 2 preveu les ocupacions sempre que es justifiqui la impossibilitat d'estar emplaçats en els passejos marítims o fora de la platja. No obstant això, diuen des de l'entitat, aquests «no estarien situats a la platja sinó en la zona marítima-terrestre definida per l'article». A més, defensen que segons la llei, l'Ajuntament d'Alcúdia no pot ser l'adjudicatari d'aquestes ocupacions i instal·lacions sense haver estat prèviament convocada per l'administració de Costes un concurs per a la seva adjudicació.

Finalment, l'entitat ecologista diu que per a dur a terme la concessió s'haurien de demolir blocs d'edificis residencials i de comerços, habitatges unifamiliars i obrir per al trànsit públic més de dos quilòmetres de zones enjardinades privades tancades en una amplària de sis metres per a poder garantir el trànsit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.