Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen 388 anys de presó a 13 empresaris de Mallorca acusats d'explotar els treballadors i defraudar Hisenda

35007

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears celebra aquest divendres una vista prèvia al judici a 13 empresaris acusats d'explotar els seus treballadors, defraudar Hisenda i la Seguretat Social i defraudar fluid elèctric, delictes pels quals es demanen penes que conjuntament sumen 388 anys de presó i multes que arriben als 100 milions d'euros en total.

La Fiscalia els acusa d'haver «ideat, estructurat i gestionat» un entramat empresarial destinat a eludir les seves obligacions fiscals. El fiscal creu que aquesta estructura portava funcionant almenys des de 2009 i fins al moment de la detenció dels imputats, al desembre de 2015.

Segons l'acusació, per a això els implicats alteraven els beneficis dels seus locals d'hostaleria a través d'una comptabilitat paral·lela que reflectia una situació comptable molt inferior a la real.

D'aquesta manera, detalla la fiscalia, els acusats aconseguien una reducció de les quotes de l'impost de societats i de l'IVA. El Ministeri Públic situa al front d'aquest entramat dos germans i un assessor jurídic, que descriu com l'encarregat de proporcionar les directrius als implicats. Es creu que rebia una compensació econòmica setmanal en efectiu de cadascun dels negocis.

La Fiscalia continua la seva acusació ressenyant que els empresaris varen constituir fins a 37 societats mercantils d'hostaleria a Mallorca però integraven una mateixa unitat econòmica.

L'acusació pública demana per a cada un d'aquests empresaris 24 anys de presó pels delictes contra la Hisenda Pública. Això explica que la suma de les penes sigui tan elevada, ja que s'imputa a cada un dels processats 12 delictes per separat. La multa que demana per a aquests delictes és de 6,8 milions d'euros per a cada empresari, i sol·licita que s'indemnitzi la Hisenda Pública per les quotes deixades d'ingressar per l'impost de societats i l'IVA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.