Setmanari d'informació local - 138 anys

Nomenen Ferran Rosa com a director gerent de l'Institut Balear de l'Energia

34989

El Consell d'Administració de l'Institut Balear de l'Energia (IBE) ha nomenat per unanimitat a Ferran Rosa com a nou gerent de l'ens públic, després que el mes d'octubre passat s'aprovés la seva creació. Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Rosa arriba a l'IBE després d'haver estat al capdavant de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic entre novembre de 2018 i setembre d'enguany.

Durant aquest període, el Paralment va aprovar la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica. Ara, des de l'IBE, el nou director gerent s'encarregarà d'implementar la norma i fer possible que les energies renovables arribin «allà on no arriba el mercat», segons el Govern. Ho farà, per exemple, amb la promoció d'instal·lacions amb participació ciutadana o en les teulades i cobertes dels edificis.

En la seva etapa anterior, el nou director de l'IBE ha treballat en l'àmbit de la Unió Europea. Ha exercit com a responsable de l'àrea de residus i economia ciurcular a Zero Waste Europe, on ha desenvolupat treballs de disseny i promoció d'alternatives polítiques en relació amb les directives sobre residus i energies renovables.

Ferran Rosa va néixer a Palma l'any 1989 i és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. A més, tenen un màster en Estudis Europeus per la Universitat Lliure de Brussel·les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.