Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Rentadors lluiran vinils commemoratius de la declaració BIC del Jonquet

34951

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, acompanyat del president de l'Associació de Veïns del Jonquet, Pep Balaguer i Josep Massot d'ARCA, han presentat aquest dimecres els vinils que s'han instal·lat a l'edifici dels Rentadors del Jonquet amb motiu del desè aniversari de la declaració de Bé d'Interès Cultural del barri del Jonquet.

Noguera ha afirmat que «avui retem homenatge a una lluita ciutadana que va esdevenir en la protecció d'un dels barris més emblemàtics de Palma. Aquesta exposició ens ajuda a contextualitzar la lluita ciutadana i la figura de protecció que fa que el barri estigui protegit». El tinent de batle ha afegit que pel que fa al Pla Especial «estam a l'espera d'un informe, és un pla especialment protector, que proposa dues zones verdes, menys aparcaments i esponjament de les construccions en definitiva, un Pla Especial que no corromp la identitat del barri i el protegeix».

Des de la regidoria de Cultura i Benestar Social, s'han instal·lat diferents vinils a l'emblemàtic edifici del barri, un d'ells detalla la lluita veïnal i la de la Plataforma Salvem es Jonquet composta per l'AV del Jonquet, GOB i Arca. El vinil explica la intensa tasca de la plataforma per a la recollida de signatures, peticions d'entrevistes amb polítics, premsa, xerrada a la fresca i manifestacions com a actuacions per a la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) del barri com a conjunt històric. Finalment s'explica com el 6 de novembre de 2009, el barri és declarat BIC.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.