Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana per unanimitat que la Llei de Mecenatge s'apliqui en el primer trimestre de 2020

34929

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat instar al Govern a «desenvolupar i aplicar» la Llei de Mecenatge cultural dins del primer trimestre de 2020, per a poder «fer efectives» les polítiques d'incentiu cultural que s'estableixen en aquesta normativa.

La iniciativa, inclosa en una moció del PP debatuda aquest dimarts en la sessió plenària de la Cambra, ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris. Així mateix, dins d'aquesta proposta també s'han aprovat amb gran suport altres tres punts.

D'aquesta manera, el Parlament també insta al Govern a elaborar al més aviat possible la Llei Reguladora de les Indústries Culturals, de «manera coordinada i consensuada» amb el sector editorial, audiovisual, galeristes d'art, arts escèniques i sector musical, entre altres.

A més, el Parlament insta també al Govern a aprovar «al més aviat possible» el projecte de modificació de la Llei d'arxius i patrimoni documental de les Illes. Finalment, la Cambra insta al Govern a dotar adequadament de personal i recursos les instal·lacions culturals, com la Biblioteca Can Sales, els diferents museus de les illes i l'Arxiu del Regne de Mallorca, entre altres. La moció comptava amb altres punts però no han estat aprovats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.