Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell inverteix a «enfortir» polítiques del paisatge i «consolidar» l'Agència de Defensa del Territori

34859

El Consell de Mallorca ha anunciat una inversió de 7,3 milions d'euros (2,01 milions més que en 2019) en el pressupost per a 2020 del departament de Territori i així «enfortir» les polítiques del paisatge i «consolidar» l'Agència en Defensa del Territori.

Segons ha informat la Institució Insular aquest divendres en una nota de premsa, del total de la inversió destaquen els 583.000 euros que es destinaran a desenvolupar el projecte d'integració paisatgística en el llit del Torrent Gros.

Un projecte, finançat amb l'Impost del Turisme Sostenible (ITS), que han definit com a «ambiciós» i que té com a finalitat «millorar, restaurar i adequar» els voltants del torrent per a «donar continuïtat» a la falca verd del parc de Son Perera i integrar un nou itinerari en la xarxa de carrils bici existents entre Can Pastilla i Platja de Palma. A més, amb aquests diners es pretén «restaurar» l'antic pont del ferrocarril sobre el torrent.

També augmenta l'aportació del Consell de Mallorca a l'Agència de Defensa del Territori, que passa de ser de 515.000 a 965.000 euros. Segons la institució insular «es consolida així l'aposta per aquest òrgan de disciplina urbanística i es millora la capacitat de gestió pressupostària».

D'altra banda, el Pressupost del departament de Territori del Consell de Mallorca per a 2020 preveu destinar una partida a l'adreça insular d'Urbanisme, que incrementa el seu pressupost en 50.000 euros, que es destinaran al desenvolupament del reglament de la Llei d'Urbanisme de les Balears, el desplegament de l'agenda urbanes i la millora de la tramitació urbanística.

També creix l'aportació al 'Consorci Serra de Tramuntana', que gestionarà un pressupost total d'1,3 milions d'euros, dels quals 740.000 es destinaran a ajudes i subvencions per a «promoure la recuperació dels valors patrimonials i paisatgístics de la Serra». Així, està previst destinar 400.000 euros a subvencions a particulars, 240.000 euros als ajuntaments i es crearà una nova línia de 100.000 euros destinada a societats agrícoles i ramaderes.

Finalment, s'impulsarà també el programa de formació a docents i alumnes «Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana», que comptarà amb 20.000 euros més per al 2020. Es tracta d'un programa que recentment ha estat guardonat amb un premi estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.