Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destinarà 520.000 euros a ampliar els serveis d'atenció a víctimes de violències masclistes

34837

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Consell destinarà un total de 520.000 euros l'any vinent a desenvolupar i ampliar els serveis d'atenció a víctimes de violències masclistes i assumirà, així mateix, amb recursos propis un creixement de les partides destinades a serveis.

Segons ha informat la institució insular, el Departament de Presidència gestionarà un pressupost total de 19.141.768 euros el 2020, la qual cosa suposa un increment de 3,4 milions més que l'any 2019, amb els quals es preveu impulsar, principalment, les àrees d'Igualtat i, a més, la de Modernització.

En termes més concrets, s'augmentarà en 90.000 euros el pressupost destinat al servei d'atenció psicològica, que preveu crear dos serveis específics nous; un destinat a víctimes d'agressions sexuals i un altre per a joves i adolescents.

S'ampliarà també el servei d'informació jurídica a dones, amb la creació de dos punts d'atenció nous a Mallorca; es preveu posar en marxa durant l'any 2020 un programa d'habitatge nou dirigit a dones víctimes de violències masclistes i les ajudes directes a víctimes de violències masclistes passen de 60.000 a 90.000 euros.

D'altra banda, també amb recursos propis, s'incrementen les ajudes a ajuntaments i entitats, per la qual cosa es destinaran 21.000 euros més a la convocatòria de subvencions en igualtat per als ajuntaments i 62.000 euros més a la convocatòria de sensibilització en drets LGTBI.

Modernització i dinamització

Pel que respecta a la Direcció Insular de Modernització, el Consell gestionarà un pressupost de 530.000 euros, amb el qual es volen impulsar mesures que permetin «agilitar, actualitzar i fer evolucionar el funcionament intern i extern de la institució insular».

Més concretament, entre les mesures reflectides en el pressupost, està el desenvolupament del registre electrònic, la gestió documental electrònica i l'arxiu electrònic, a més del desenvolupament de components i aplicacions del projecte de modernització 'Smart Mallorca'.

En la Direcció Insular de Dinamització i Promoció Sociocultural també incrementarà lleugerament el pressupost i creixerà la inversió destinada a la convocatòria de subvencions en entitats, associacions i centres propis.

En aquest sentit, destaca l'augment de 155.000 euros en les ajudes a entitats per a projectes d'animació sociocultural; 40.000 euros més en la convocatòria d'ajudes per al manteniment d'associacions de persones majors i la partida destinada a organitzar activitats socioculturals i esportives als centres socioculturals del Consell a Manacor i Inca s'incrementa en 15.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.