Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma organitza conferències i projeccions sobre memòria històrica a Can Balaguer i el Teatre Catalina Valls

34833

L'àrea d'Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Palma ha organitzat un cicle d'activitats sobre memòria històrica a Can Balaguer i el Teatre Catalina Valls, que inclou conferències, visites i projeccions audiovisuals.

Segons ha informat l'Ajuntament, els dies 28, 29, 30 de novembre i 1 de desembre es desenvoluparà el cicle de cinema 'Els documentals de la Itàlia feixista sobre la Guerra Civil espanyola (1936-1939)', i els dies 3 i 4 de desembre es faran les jornades de Memòria Històrica a Can Balaguer.

El cicle de cinema s'emmarca en el projecte 'Imatges per a la memòria'. S'exhibiran documentals produïts des de la Itàlia feixista que s'han pogut localitzar rastrejant arxius europeus, alguns d'ells inèdits. L'entrada és lliure amb aforament limitat i la recollida d'entrades podrà realitzar-se en taquilla fins una hora abans.

Quant a les Jornades de Memòria Històrica de Can Balaguer, que s'inauguraran el 3 de desembre, comptaran amb una visita comentada a la torre major del castell de Bellver sobre els presoners durant la Guerra Civil, la conferència 'Emili Darder: republicanització i modernització de Palma', a càrrec d'Arnau Company; la conferència 'Música i Oci durant la Segona República a Palma', a càrrec de Josep Joquim Esteve; i la conferència 'La dinàmica electoral a Palma durant la Segona República', d'Antoni Marimón.

El 4 de desembre hi haurà una visita comentada a un refugi antiaeri de Palma, amb Bartomeu Fiol, un cicle de comunicacions d'Antoni Marimón , Albert Herranz i Tomeu Carrió; la conferència 'De la recerca a les exhumacions: anàlisi de la repressió planificada a Mallorca', amb Bartomeu Garí; i finalment, la 'Mesa de la memòria' amb Dolors Marín, Manel Santana, Sebastià Serra i Manel Suárez.

«L'objectiu de les activitats que oferim des de l'àrea és la de donar a conèixer els fets que van succeir el més objectivament possible i de la mà els millors investigadors», ha declarat el regidor d'Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica, Llorenç Carrió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.