Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera trasllada a Vidal la necessitat de finançament extraordinari per la 'triple insularitat'

34683

El Consell de Formentera ha plantejat al senador autonòmic Vicenç Vidal la necessitat que l'Estat doti de finançament extraordinari a l'Illa, per la triple insularitat. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s'ha reunit amb el senador per a explicar-li les principals reivindicacions de Formentera amb la finalitat que Vidal les pugui traslladar després al Govern.

A més de parlar sobre el Règim Especial de les Balears, s'ha abordat el tema del transport de residus, que també necessita de dotacions especials per a compensar els seus costos econòmics en aquesta Illa, segons ha considerat el Consell.

Ferrer ha demanat al senador que l'Estat espanyol ajudi els territoris i municipis a aconseguir els objectius de l'agenda 2030 i a lluitar contra el canvi climàtic, col·laborant també a aconseguir la transició energètica. Vidal s'ha compromès a realitzar un «seguiment especial» dels temes de Formentera ja que l'Illa no té senador propi, sent aquesta una altra de les reivindicacions plantejades.

Així mateix, el senador ha destacat «la sensibilitat especial en temes de Costes que s'ha de tenir amb Formentera, on ha d'haver-hi una gestió més al detall per la importància que representa per a l'Illa la gestió de Costes».

Sobre migració

La presidenta s'ha referit en la trobada al "nou repte" al qual s'enfronten les Illes i que requereix de solucions, com és l'arribada de menors estrangers no acompanyats.

Segons Ferrer, l'Estat "ha d'involucrar-se per a ajudar als *Consells i a les autonomies a disposar de les mesures i recursos necessaris", encara que s'ha de treballar "des de l'Estat en la solució de l'arrel del problema".

Vidal ha coincidit que cal treballar en un front comú, però "amb garanties".

A més, Ferrer ha destacat les necessitats específiques existents per a aconseguir "la igualtat en el dret de moviment respecte als residents d'altres Illes i de la península".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.