Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB s'oposa a les maniobres militars a la badia d'Alcúdia

34675

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'oposa «frontalment» a la celebració de qualsevol operació o maniobra militar a les Illes Balears. Aquest cop les maniobres s'han produït a la platja de Muro, molt proper a l'albufera d'Alcúdia, segons han informat.

«La maniobra militar consistent al desembarcament de tropes i les conseqüents activitats dins el sistema dunar i en zones limítrofes a l'albufera són un atemptat en potencia a la preservació i conservació d'espais naturals especialment sensibles a la presència humana», han explicat. A més, han afegit que des de EUIB aposten per «garantir una qualitat geològica a la platja que repercuteix directament sobre la conservació de la platja, del que viuen tanta gent a la nostra comunitat».

Concretament, han remarcat que s'oposen no només a la ubicació, sinó també a les maniobres en si. «Volem que les Illes Balears siguin un lloc de pau, no un escenari per jugar a "soldadets" ni per a preparar futurs conflictes vèlics arreu del món. Per aquest motiu des d'EUIB avaluarem quines seran les accions polítiques ha desenvolupar».

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, «estam francament preocupats per l'increment de les maniobres militars, no sabem el motiu, però aquest any duim moltes maniobres especialment a l'illa de Menorca i de Mallorca. No aturarem fins que aquestes maniobres finalitzin al nostre territori, ja que la pau no és construeix amb bombes, sinó amb l'absència d'elles. Apostant pel diàleg i la diplomàcia per arreglar els problemes del món».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.