Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera iniciarà una campanya d'inspecció d'anuncis d'estàncies turístiques a Internet

34661

El Consell de Formentera iniciarà el pròxim primer de desembre una nova campanya d'inspecció d'anuncis d'estades turístiques a Internet.

Segons ha explicat la institució, aquesta iniciativa cerca comprovar si els anuncis informen sobre el seu número d'estada turística o si encara no es disposa d'ell. També es comprovarà si s'inclou en l'anunci el número de registre general d'entrada de la Declaració Responsable d'Inici d'Activitat.

El Consell ha recordat que, d'acord amb la llei 8/2012 de 19 de juliol, que regula el turisme a les Balears, és un deure dels allotjaments turístics «incorporar i fer públic de manera permanent en el canal d'oferta turística el número d'inscripció turística de l'habitatge».

Amb la campanya, la institució vol vetllar pel compliment de la llei per part d'empresaris turístics i usuaris i es pretén, a més, protegir el dret a l'habitatge, garantint l'ús residencial dels immobles que no disposen d'autorització turística, tal com estableix el pla d'inspecció turística del Consell.

Així, la publicitat d'una estada turística sense publicar els corresponents números de registre suposa una infracció lleu que es pot sancionar amb multes de fins a 4.000 euros. En cas de no tenir autorització, la infracció es consideraria greu i la sanció podria oscil·lar entre els 20.000 i els 40.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.