Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB comunica al professor condemnat per coaccions que ha de traslladar el seu despatx a Sa Riera

34657

La Universitat dels Illes Balears (UIB) ha comunicat a Miguel Beltrán, el professor condemnat per coaccions a una companya, que ha de traslladar el seu despatx a l'edifici de Sa Riera, que es troba fora de campus universitari de la carretera de Valldemossa.

Segons han informat des de la UIB, el consell de direcció de la Universitat s'ha reunit aquest dimarts -la primera vegada que es reunia després de la confirmació de la sentència feta pública recentment- i ha considerat adequat acordar aquesta mesura de manera cautelar.

En concret, la UIB pren aquesta decisió de traslladar el despatx de caràcter urgent «en el si d'un procediment administratiu propi»però no en acatament de la condemna ja que no és ferma. La UIB ha explicat també que si, posteriorment, s'ha de complir l'ordre d'allunyament «amb més efectivitat» es prendrien altres mesures.

El passat 31 d'octubre l'Audiència Provincial va dictar una sentència per la qual es condemna a Beltrán -que és catedràtic d'Ètica- per un delicte de coaccions a sis mesos de presó, i confirma l'ordre d'allunyament de dos anys, imposada per el Jutjat penal número 4 de Palma, en sentència de el 8 de juliol de el 2019.

La sentència, que no és ferma, dóna per provats diversos atacs verbals, persecucions i insults soferts durant anys per la professora dins de l'àmbit de la UIB, per part de professor. També reconeix que la motivació darrera és la de «pressionar-la de deixar la seva docència de l'assignatura Antropologia».

Cal destacar que diversos professors de Filosofia i Treball Social de la UIB han remès un escrit públic en què mostren el seu «suport i solidaritat» amb la companya per aquests fets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.