Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons afirma que destinar part de l'Impost de Turisme Sostenible al metro «està justificat» perquè «reduirà cotxes a la via de cintura»

34633

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha assegurat aquest dimarts que destinar part de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) «està justificat» perquè «reduirà el nombre de cotxes a la via de cintura, les emissions de CO2 i reforçarà els enllaços a la UIB i al Parc Bit».

Així ha respost Pons a una qüestió del diputat del PP Sebastià Sagreras, qui ha acusat el Govern de «falta de lleialtat institucional» perquè «els ha tret els doblers als ajuntaments».

En aquest sentit, ha insistit que aquest projecte «s'hauria de finançar amb doblers de Madrid. La presidenta Armengol hauria de negociar amb el ministre en funcions Ábalos i amb el president en funcions, Pedro Sánchez».

Per la seva banda, el conseller Pons ha assenyalat que l'ITS té com a finalitat «corregir els efectes col·laterals del turisme sobre la societat balear».

En aquest sentit, ha insistit que l'arribada de metro al Parc Bit suposarà «150.000 vehicles i 470 tones de CO2 menys cada any, a més de 300.000 passatgers més anualment».

Finalment, ha demanat a Sagreras «per què estan en contra de fer més xarxa ferroviària?» i li ha recordat que Company «serà recordat com el conseller que va fer impossible que el tren arribara a Artà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.