Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI critica que el pressupost en Educació per a 2020 «ressuscita les retallades»

34559

L'STEI Intersindical ha criticat que la partida en Educació en els pressupostos autonòmics de 2020 «ressuscita les retallades, ja que si es té en compte que la pujada de l'IPC anual és de moment un 0,7 per cent i que l'increment en aquesta matèria per al pròxim serà d'un 0,3 per cent, es preveu una baixada».

En aquest sentit, han explicat que una de les partides «que pateix una baixada més gran» és la referida a l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), amb una reducció de 13 milions d'euros. «Aquest retallada pressupostària afectarà sens dubte l'execució de el Pla d'infraestructures, les reformes de molts centres i la creació de nous, en un context molt complicat d'aules prefabricades, aules massificades i una població escolar que no para de créixer a les Illes», han alertat.

Així mateix, l'STEI Intersindical ha afegit que el professorat de les Balears «patirà una nova congelació salarial». «El poder adquisitiu del col·lectiu docent continua baixant i ja acumula un 16% de pèrdues des de l'any 2010», han dit. L'STEI s'ha manifestat «indignat» per la «manca de serietat, compromís, respecte i paraula» del conseller de l'àrea Martí March que, en diferents ocasions, «havia anunciat en el si de la Mesa Sectorial d'Educació la seva voluntat de negociar un segon acord de millora».

«Les xifres que recull el pressupost d'Educació i les pròpies paraules dels responsables de la Generalitat han sentenciat a mort tot possible nou acord que impliqui despesa econòmica», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.