Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa i Jover són els únics candidats que s'han pronunciat sobre la problemàtica dels megacreuers

34557

La Plataforma contra els megacreuers ha informat aquest divendres que va enviar fa setmanes tres preguntes als candidats a Congrés dels Diputats de les diferents formacions polítiques amb representació al Parlament per conèixer la seva opinió sobre la moratòria en la contractació de creuers per al port de Palma . Segons han explicat, només els candidats de Unides Podem i MÉS-Esquerra, Antònia Jover i Guillem Balboa, respectivament, van fer arribar les seves respostes a la Plataforma.

Les preguntes varen ser si consideraven que l'arribada de creuers a el port de Palma s'havia de gestionar o limitar i per què i, així mateix, si seria oportú declarar una moratòria en la contractació de noves escales de creuers mentre es defineix la gestió apropiada o la limitació de nombre de vaixells. A més, els varen qüestionar quin creien que ha de ser el paper de Govern i de Parlament en la gestió del turisme de creuers a les Balears, i que podria fer cada un candidat.

Pel que fa a la candidata de Podem, va recordar que en els 'Acords de Bellver' es va disposar que s'establissin uns paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental i uns límits per als creuers que arriben a Palma. Jover va expressar que aquesta és una «prioritat» per Podem, que durà davant a Govern si és escollida, i que «haurà d'estudiar la forma més viable i que generi consens». Jover va reconèixer que una moratòria «pot ser una bona opció», tot i que «s'hauria d'estudiar com aplicar-la».

Per la seva banda, Balboa va contestar positivament a la pregunta de la moratòria través d'un tuit en el seu compte personal. «L'arribada de megacreuers s'ha de moderar i controlar i, mentrestant, hem d'aplicar una moratòria als nous creuers», va dir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.