Setmanari Sóller

134
anys

Balboa i Jover són els únics candidats que s'han pronunciat sobre la problemàtica dels megacreuers

34557

08-11-2019

La Plataforma contra els megacreuers ha informat aquest divendres que va enviar fa setmanes tres preguntes als candidats a Congrés dels Diputats de les diferents formacions polítiques amb representació al Parlament per conèixer la seva opinió sobre la moratòria en la contractació de creuers per al port de Palma . Segons han explicat, només els candidats de Unides Podem i MÉS-Esquerra, Antònia Jover i Guillem Balboa, respectivament, van fer arribar les seves respostes a la Plataforma.

Les preguntes varen ser si consideraven que l'arribada de creuers a el port de Palma s'havia de gestionar o limitar i per què i, així mateix, si seria oportú declarar una moratòria en la contractació de noves escales de creuers mentre es defineix la gestió apropiada o la limitació de nombre de vaixells. A més, els varen qüestionar quin creien que ha de ser el paper de Govern i de Parlament en la gestió del turisme de creuers a les Balears, i que podria fer cada un candidat.

Pel que fa a la candidata de Podem, va recordar que en els 'Acords de Bellver' es va disposar que s'establissin uns paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental i uns límits per als creuers que arriben a Palma. Jover va expressar que aquesta és una «prioritat» per Podem, que durà davant a Govern si és escollida, i que «haurà d'estudiar la forma més viable i que generi consens». Jover va reconèixer que una moratòria «pot ser una bona opció», tot i que «s'hauria d'estudiar com aplicar-la».

Per la seva banda, Balboa va contestar positivament a la pregunta de la moratòria través d'un tuit en el seu compte personal. «L'arribada de megacreuers s'ha de moderar i controlar i, mentrestant, hem d'aplicar una moratòria als nous creuers», va dir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris