Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal considera que el Decret llei que limita les plataformes electròniques és un «155 digital»

34511

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal ha qualificat de «155 digital» el Decret llei publicat aquest dimarts en el Boletín Oficial del Estado, que permet a l'Executiu espanyol controlar que tots els servidors de les administracions públiques de l'Estat estiguin localitzats a la Unió Europea.

Així s'ha expressat aquest dimarts el senador en el Parlament de les Balears, on també ha considerat que aquesta normativa suposa «una retallada de drets i llibertats» a tots els ciutadans. Així, el senador ha argumentat que el Govern espanyol utilitza el conflicte català com a «excusa per a dur a terme una retallada de drets». A més, Vidal ha opinat que aquest Decret llei iguala Espanya a països com «Turquia o la Xina, on es persegueixen els moviments socials».

En aquest sentit, el senador ha demanat que no es validi aquesta iniciativa, que ha titllat «d'electoralista» en considerar que no existeix una urgència per a la seva aprovació, a més d'afirmar que «sobrepassa el poder judicial». D'aquesta manera, Vidal ha indicat que, si es valida aquesta proposta, demanaran la seva derogació. Per part seva, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, també ha criticat, després de la Junta de Portaveus, aquesta mesura impulsada de l'Estat, al qual ha acusat de propiciar "una involució de drets i llibertats que recorden a uns altres temps".

A més, Ensenyat ha expressat la seva preocupació per «el control de TV3» i ha recordat que MÉS per Mallorca ja va proposar en el seu moment impulsar una «Llei de llibertat d'expressió i d'informació». Així mateix, ha considerat que és necessari desenvolupar l'article 20 de la Constitució, que «blinda» la llibertat de premsa, amb l'objectiu de «que no es tornin a repetir casos com el de la confiscació de mòbils i documentació a periodistes» a Mallorca. Així mateix, ha afirmat que és «imprescindible derogar la Llei mordassa», a més d'acabar «amb el despropòsit de la Llei de seguretat digital».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.