Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB proposa una nova Llei Educativa que suposaria acabar amb l'actual Lomce

34483

El candidat del PSIB al Congrés, Pere Joans Pons, ha proposat una nova Llei d'Educació que suposaria acabar amb l'actual Lomce perquè «des de les Balears s'ha demostrat que se sap treballar des del consens, el diàleg i el pacte amb la comunitat educativa».

En declaracions als mitjans, Pons ha presentat aquest dimarts proposades en matèria d'educació, incloses en una sèrie de motxilles que ha exhibit juntament amb els candidats al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, amb una iniciativa concreta en cadascuna d'elles.

En el cas de la Llei, Pons ha apostat per «tornar al pacte educatiu» del qual ha de sortir una nova Llei que garanteixi «l'excel·lència educativa, la fi de la segregació, una millor qualitat en l'educació pública i la igualtat d'oportunitats. Aquesta llei ha de ser prioritària la pròxima legislatura», ha dit.

«Això demostra que en les eleccions es tria entre avançar cap a un model progressista, que arriba als 1.000 milions d'euros de pressupost per a educació, que contracta professors i que baixa les ràtios a les aules, o un de reculada, que retalla i que treu 100.000 persones al carrer contra el seu model educatiu, com va passar amb l'anterior Govern del PP», ha dit Pons.

Bonet, per part seva, ha proposat «augmentar la inversió en educació fins al 5 per cent del Producte Interior Brut (PIB)», la qual cosa s'hauria d'aconseguir «de manera progressiva cap a l'any 2025». Un increment de recursos importants que, tal com ha avançat Bonet, «revertiria a les comunitats autònomes perquè som les competents en matèria d'educació».

Finalment, Moll ha recordat que «l'educació pública, universal i gratuïta té el segell del Partit Socialista, si bé volen fer una passa més, incorporant l'etapa de 0 a 3 anys». «Va ser un compromís dels socialistes per a la campanya autonòmica però necessita del Govern d'Espanya per a desenvolupar-lo, a més de ser una mesura molt important per a conciliar i reduir desigualtats», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.