Setmanari d'informació local - 138 anys

Crisi a l'Ajuntament de Petra: el batle abocat a dimitir per corrupció

34399

Salvador Femenias, encara batle de Petra es troba a la corda fluixa després que la Fiscalia anticorrupció hagi obert una investigació per un presumpte tracte de favor que hauria rebut quan ell era tinent de batle i Martí Sansaloni era el batle.

La Fiscalia de Balears investiga el batle de Petra, Salvador Femenias (El PI), per una denúncia que va registrar Més per Petra davant l'Oficina Anticorrupció al maig de 2018, tal com va avançar el diari Ultima Hora dilluns passat.

En l'escrit de denúncia, Més per Petra va apuntar un presumpte tracte de favor cap a Salvador Femenías (que en 2018 era el primer tinent de batle gràcies a un pacte amb el PP) per unes obres il·legals en una casa rústica propietat de l'ara batle i la seva esposa. En l'escrit presentat en la Oficina Anticorrupció, Més per Petra recull els passos administratius realitzats tant per Femenias com pel PP local per intentar legalitzar les obres, i indica que el procés va ser una tàctica «maquinada entre Martí Sansaloni (PP), el senyor Femenias i el secretari del Ajuntament, que és el responsable dels expedients de disciplina urbanística, per donar el temps necessari a Femenias per a poder legalitzar les obres realitzades sense llicència. Això és un tracte de favor i, en conseqüència, corrupció», apunten. Més també va denunciar davant Jaime Far altres obres il·legals realitzades en un habitatge del carrer Ample de Petra, propietat de la dona de Femenias.

L'actual batle de Petra (ara governa en solitari), Salvador Femenias, es va mostrar aquest dimecres tranquil davant la notícia perquè «he fet les coses bé». Femenias creu que la denúncia de Més per Petra respon a una «venjança política»

Pel que fa a la tramitació de les obres il·legals en una caseta i que varen consistir en la construcció d'un traster, una piscina i una sala de màquines, el batle assegura que «em vaig assessorar amb els tècnics i vaig fer el que em varen dir». Amb el pas dels anys, Femenias va adquirir una finca annexa a la seva propietat i diu que està a punt de legalitzar les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.